Advertentie
002

Drift

6
Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 1 Lijsten 1   Topics 0

Eloïse, een drieëndertigjarige architecte, keert samen met haar man en hun baby Louisa na vier jaar terug naar haar geboortestad Antwerpen. De pleinen, straten en huizen brengen haar in een roes van herinneringen. Eloïse went moeizaam aan het moederschap. Soms houdt ze Louisa in haar armen en denkt: als ik je nu heel hard tegen me aan druk, dan is alles voorbij.  

Schijnbaar toevallig loopt Eloïse haar oude vriend Jacob, leider van een kunstenaarscollectief, tegen het lijf. Ze verlaat man en dochter om hem te volgen. Kort voor haar vertrek ontvangt ze van haar moeder de schriften die haar vader vol schreef voor hij dement werd. Maar ze leest ze niet. Eerst wil ze haar eigen verhaal kwijt.

Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Uitgeverij Vrijdag
Laatste editie
09 september 2015
ISBN
9789460012822 , 9789028426450 , 9789460012839
+Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Recensies

Keuze van de redactie

Sterk debuut over de drijvende kracht van de emotie

door: Lolkje de Vries 1 like

“We koesteren de illusie dat we controle hebben. Maar we begrijpen zoveel niet van onszelf”, laat Ellen van Pelt (1980) een van haar personages treffend opschrijven in zijn memoires. In haar debuutroman Drift  staat de emotie en hoe deze kan drijven tot het maken van ingrijpende keuzes centraal.

...

Sigried Hebban Recensent

een knap debuut dat vraagt om meer

door: Sigried 1 like
Het woord ‘drift’ heeft vele betekenissen. Het beschrijft de sterke aandrang die mensen kunnen voelen, van levensdrift tot driftig om je heen slaan. Het is onbedoeld afwijken van je koers en al dan niet gewild meegevoerd worden door de stroom. In dit sterke debuut van Ellen Van Pelt slaat het...
Guus Bauer Auteur

Goedverzorgde roman

door: Guus Bauer

De liefde laat zich niet kooien, maar dat besef heeft een vijftienjarige nog niet of nauwelijks. De debuutroman Drift – de korte titel is in de laatste tijd – van psychologe en tangodanseres Ellen van Pelt (1980) laat duidelijk zien hoe een beslissing die in eerste instantie in een opwelling is...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook