Advertentie

Een beker koud water

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een waargebeurd verhaal over geloof, moed en naastenliefde.

Edith Cavell, geboren op 4 december 1865, groeit op als oudste dochter in een warm gezin in het dorpje Swardeston, Engeland. Haar vader, Frederick Cavell, is predikant en geeft zijn kinderen thuisonderwijs. Edith leert veel Bijbelteksten uit het hoofd en blinkt uit in taal, tekenen en pianospelen.
Als Edith gouvernante wordt in een Franssprekend gezin in Brussel, leert ze de stad en de omgeving goed kennen - een goede voorbereiding voor haar latere taak!
Edith keert terug naar huis om haar ernstig zieke vader te verplegen. Hij wordt weer beter en Edith krijgt de roeping om verpleegster te worden. Na een intensief opleidingstraject legt ze de belofte van Florence Nightingale af.
Edith klimt op in het vak en runt na een aantal jaar een kliniek en verpleegstersopleiding in Brussel. Dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit. In de kliniek verpleegt Edith heimelijk ook geallieerde soldaten en helpt hen uit België te ontsnappen. Zo raakt ze betrokken bij het verzet. De Duitse bezetter krijgt echter argwaan en houdt haar scherp in de gaten. Zal Edith haar naastenliefde met de dood moeten bekopen?
+


Genre
Feelgood , Literatuur & Romans
Populaire fiction algemeen
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Erdee Media Groep – Uitgeverij de Banier
Eerste editie
09 februari 2021
Laatste editie
09 februari 2021
ISBN
9789087185329


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Een beker koud water

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.