Advertentie
Een daad van barmhartigheid

Een daad van barmhartigheid

19
Gelezen 22 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 16 Favoriet 1 Recensies 2
Literatuur & Romans Artikelen 1 Top25's 2   Topics 0
Een daad van barmhartigheid speelt zich af in Amerika tijdens de tweede helft van de zeventiende eeuw, de slavernij is nog in opkomst. Jacob Vaark is een avonturier en handelaar van Nederlandse afkomst die een bedrijfje heeft in het ruige Noorden. Hij is tegen mensenhandel, maar na aandringen van de moeder, accepteert hij toch een jong slavenmeisje als betaling. Ondanks de goede bedoelingen van de moeder voelt het meisje, Florens, zich door haar afgewezen. Ze gaat op zoek naar liefde, allereerst bij een oudere bediende van het huis, maar later ook bij een aantrekkelijke Afrikaanse hoefsmid, door wie haar leven in een stroomversnelling belandt.

Een daad van barmhartigheid is een ontroerende, tot nadenken stemmende roman over de relatie tussen een moeder en een dochter een moeder die haar dochter afstaat om haar te redden en een dochter die de rest van haar leven probeert deze beslissing te begrijpen. Met deze prachtige roman keert Toni Morrison terug naar de grote thema s van haar bekende werken Beminde en Het paradijs.
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Nicolette Hoekmeijer
Aantal pagina’s
221
Uitgeverij
Uitgeverij De Bezige Bij b.v.
Laatste editie
01 juli 2010
ISBN
9789023455523 , 9789023430544
+

Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door iggi
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Lezerswaarderingen

5 3 4 12 3 2 2 2 1 0

Artikelen over Een daad van barmhartigheid

  Meer artikelen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (2)

Recensie Een daad van barmhartigheid

door: Puk 1 like
Een mooi, intens boekje al is de verklaring van de titel een weggever. Het vertelt het verhaal over boer/handelaar Jacob Vaark en zijn vrouw en hun in huis genomen hulpen (slaven) die wonen en werken op een boerderij in Milton in 1690. Florens - 16 jaar en 1 van de hulpen - is de vertelster van...

Recensie Een daad van barmhartigheid

door: 1 like
Deze vertaling van A Mercy, al door enkele Dizzie-ers gelezen, is mijn eerste kennismaking met Toni Morrison. Een daad van barmhartigheid is een sfeervol en indringend verhaal over de Verenigde Staten aan de vooravond van de slavernij. In het begin moest ik even mijn weg zien te vinden, want Toni...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook