Advertentie

Een doodgewone nachtvlinder

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Een doodgewone nachtvlinder - met een ietwat ongewoon verhaal, gaat over het turbulente leven van de ras-Amsterdamse Noé. Deze ambitieuze jonge schrijfster heeft een populaire blog. Ze is goudeerlijk over de extreem hoge pieken en diepe dalen van haar tienerjaren, waarin een levensbepalende gebeurtenis diepe groeven maakt. Alsof de puberteit zelf al niet pittig genoeg is.

Noé schetst die onzekere zoektocht naar zichzelf, naar de liefde en naar haar plek in deze wereld. Ze experimenteert met vrienden, ontdekt haar schrijftalent en probeert thuis de harmonie met haar zussen en ouders te bewaren.

Als Noé verliefd wordt op Dion vindt ze eindelijk rust. Ze wordt zeker van zichzelf en schrijft haar eerste roman. Het is een daverend succes; ze wint de Debutantenprijs voor Beste Jeugdroman. Noé, de jongste winnares ooit, kan haar geluk niet op.

In een dramatische flits staat haar leven op z’n kop.

Noé is gebroken. Ze stort zich steeds meer in het avontuurlijke nachtleven van Amsterdam, waar ze vlucht in een bijna permanente verdoving van drank, drugs en nieuwe vrienden. Noé wordt steeds roekelozer, op het destructieve af. Ze glijdt gevaarlijk gestaag naar de afgrond, totdat ze zich realiseert dat er slechts één persoon is die haar kan redden: Noé zelf…
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire fictie algemeen
Aantal pagina’s
352
Uitgeverij
FC Klap
Eerste editie
15 juni 2021
Laatste editie
15 juni 2021
ISBN
9789085676645


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Een doodgewone nachtvlinder

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken