Advertentie
Een glas woede

Een glas woede

4
Gelezen 4 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 4 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans Lijsten 1   Topics 0

In Een glas woede brengt een man de nacht door op zijn boerderij met zijn geliefde, een jonge journaliste. Ze hebben seks, douchen, ontbijten. Als zij op het punt staat weg te rijden, ontdekt hij dat de mieren een stuk uit een heg hebben gevreten en hij ontsteekt in woede. De ruziedialoog tussen beiden die dan ontstaat is haast seksueler dan de seks die ze hebben gehad. Erotisch, zinderend, agressief en heftig.

De Braziliaanse schrijver Raduan Nassar (1935) publiceerde in de jaren zeventig een roman, Bijbelse landbouw, en een novelle, Een glas woede. Beide boeken werden juichend ontvangen. Er was een nieuwe grote schrijver geboren van wie nog veel te verwachten was, zo leek het, maar Nassar trok zich terug uit het literaire bedrijf. De twee titels zijn inmiddels klassiekers en werden over de hele wereld vertaald. Nassar kreeg er in 2016 de hoogste Portugeestalige onderscheiding voor, de Prémio Camões. Een glas woede werd, veertig jaar na verschijnen, genomineerd voor de Man Booker International Prize.

'Zodra je het boek uit hebt, wil je opnieuw beginnen.' THE GUARDIAN

'Er is geen betere Braziliaanse schrijver dan Raduan Nassar.' THE NEW YORKER

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
96
Uitgeverij
Prometheus
Laatste editie
11 oktober 2017
ISBN
9789044634327 , 9789044634334
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Hebban recensie

    Marvin O. Hebban Recensent

Ruzie verheven tot kunstvorm

door Marvin O. op 27-01-2018

Een man, wiens naam we niet te weten komen, komt ‘s avonds aangereden bij zijn boerderij, en daar staat ze op hem te wachten: zijn jonge geliefde. Ze brengen samen de nacht door, douchen samen en ontbijten, waarna de geliefde aanstalten maakt om te vertrekken. En dan ziet hij het: het gat in de haag, veroorzaakt door bladsnijmieren. De man barst in woede uit, een woede-aanval die zo’n 45...


Lezersrecensies (1)

Woedende opstandigheid en omarming van chaos en tegenstrijdigheid

door: Nico van der Sijde 1 like
Van Raduan Nassar las ik laatst "Bijbelse landbouw", een formidabele intense roman over de botsing tussen de wijsheid van de christelijke orde en de woedende opstand tegen die orde. Een opstand die onderdompeling in de chaos betekent, en dus zeker met kwellingen en ontworteling gepaard gaat, maar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook