Advertentie

Een jungle van tralies en beton

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
* Begin oktober 1999: Felice Debloudts ontsnapt als bij wonder aan de dood wanneer een zakje met cocaïne in haar maag openbarst
*
Ze wordt in Brazilië veroordeeld tot vier jaar opsluiting wegens drugssmokkel
*
Felice houdt zich als enige westerse staande in een keihard gevangenisregime
*
In mei 2002 wordt ze vervroegd vrijgelaten maar ze mag het land niet verlaten
Dit is het onthutsende verhaal van de jonge Félice Debloudts de Oliveira, een doodgewoon meisje uit Antwerpen, dat in 1999 in Brazilië gearresteerd wordt voor drugssmokkel.
Samen met Dag Allemaal-journalist Guy Van Gestel vertelt Félice in Een jungle van tralies en beton hoe haar toenmalige ‘vriend’ haar in contact brengt met het drugsmilieu. Opgejaagd door de politie wijkt deze noodgedwongen uit naar Brazilië. Zij volgt hem. Tijdens een vliegtuigreis van Brazilië naar Engeland scheuren enkele van de cocaïnecapsules open die in haar maag zitten verstopt. Voor Félice is dit het begin van een ware nachtmerrie. Ze ontsnapt als bij wonder aan de dood en wordt, na een diepe coma waaruit ze uiteindelijk ontwaakt, veroordeeld tot vier jaar opsluiting wegens drugssmokkel. Félice moet zich als enige blanke staande zien te houden in een Braziliaanse Penitenciária Feminina, waar een mensonterend gevangenisregime heerst...
Een jungle van tralies en beton is het onvergetelijke verhaal van een jonge vrouw wier toekomst radicaal verandert na een fatale vergissing.
+


Aantal pagina’s
202
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
Eerste editie
03 juni 2003
Laatste editie
03 juni 2003
ISBN
9789020951790


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Een jungle van tralies en beton

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.