Advertentie
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Een kennismaking met de middeleeuwse wereld

0

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Veel van onze tradities hebben hun wortels in de Middeleeuwen. Zo ontstonden in deze tijd de literatuur in de volkstaal, de universiteit, de parlementaire vertegenwoordiging en de boekdrukkunst.

In Een kennismaking met de middeleeuwse wereld geeft István Nejczy een overzicht van dit tijdperk vanaf de volksverhuizingen in de vijfde eeuw tot tegen het jaar 1500. Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken. In elk hoofdstuk vormt de politieke geschiedenis het vertrekpunt. Vervolgens komen sociaal-economische en culturele onderwerpen aan bod. De gebruikte vaktermen worden uitgelegd in een glossarium achter in het boek. Verder zijn in een bijlage overzichtelijke lijsten opgenomen van middeleeuwse pausen en koningen van Frankrijk, Engeland en Duitsland. Ten slotte bevat het boek tien afzonderlijke beschouwingen die dieper ingaan op bijzonder aspecten van de stof.
+


Genre
Non-fictie
Uitgeverij
Coutinho
Eerste editie
01 januari 2001
ISBN
9789062834518


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partnersReacties op: Een kennismaking met de middeleeuwse wereld

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken