Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Een

Op de mintgroen gekleurde leren bank zit een scheurtje, het scheurtje is bedekt met donkergroen gekleurde polyesterstof waar ik op zit. De vloer is groen, het behang beige met stukjes groen. Het lijken wel kleine blaadjes. In de linkerhoek van de kamer staat een hoge kamerplant in een bruine pot, een oud openhaard in de rechterhoek van de kamer. Een tv meubel van het huismerk Ikea. Daarop staat Sabri’s buis een zwartgekleurde tv van het merk Grundic. Het Duitse merk is op mijn geboortejaar 60 procent overgenomen door het Nederlandse merk Philips. Waarom hadden we geen Philips? Afijn.

Met open mond kijken mijn vader en ik naar Rocky Balboa, die zijn rode hemd van zijn lichaam afscheurt na een heldhaftige training. Zijn fysiek is zo op gepompt, het lijkt alsof zijn fysiek op elk moment kan ontploffen. Zijn aderen puilen uit, alsof het beekjes zijn aan het uiteinde van een waterval, die uiteindelijk in zijn hart uitmonden. Mijn vader kijkt mij aan met een doordringende blik, vervolgens wijst hij met zijn grote wijsvinger naar ons tv beeldscherm. En zegt: "La force est tres important."

Ik werp mijn blik op rocky die op ontploffen staat, en weer naar mijn vader en vervolg: "Hoe dan? Hoe kan dat dan?" Mijn vader glimlacht en antwoord: "Met kracht kun je alles, echt alles." "Bouw het op en koester het."
Toon details

Schrijf een recensie

Is Een het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.

Reageren op Een

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.