Advertentie

Het overgebleven kind

61

Rank 3658 Gelezen 62 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 226 Favoriet 8 Recensies 13
Literatuur & Romans Artikelen 3 Lijsten 1 Spots 6   Topics 0

De zevenjarige Zach is getuige van een gruwelijke gebeurtenis op zijn school: een schietpartij waarbij vijftien kinderen omkomen. Een van de kinderen is Zachs oudere broer Andy. Hierdoor wordt Zachs leven in tweeën gespleten: voor en na de schietpartij. Soms deed Andy erg gemeen tegen hem. Mag je dan blij zijn als je broer er niet meer is? Zach weet niet hoe hij met al zijn gevoelens, en het verdriet en de wanhoop van zijn ouders om moet gaan. Hij wil dat alles weer normaal is. Hij wil dat zijn moeder er weer voor hém is, en niet alleen maar bezig is met de ouders van de dader. Hij wil dat zijn vader naar hem kijkt, in plaats van naar buiten staart. Om toch een gevoel van geborgenheid te hebben trekt Zach zich terug in Andy's kledingkast. Alleen daar voelt hij zich veilig en kan hij de chaos in zijn hoofd ordenen. En daar ontspint zich een hele nieuwe wereld.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Vertaald door
Angela Knotter
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
Harpercollins
Eerste editie
20 februari 2018
Laatste editie
15 januari 2019
ISBN
9789402700787 , 9789402755022
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Hebban lezer
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (13)

Keuze van de redactie
Helma Koot Hebban Recensent

Ontroerend verhaal waar je stil van wordt

door: Helma Koot 2 likes

Nat het lezen van de laatste pagina van Het overgebleven kind kan je niet anders concluderen dan dat Rhiannon Navin een veelbelovend en vooral ontroerend debuut heeft geschreven. Ze is geloofwaardig in de huid van de zesjarige Zach gekropen en schrijft vanuit zijn perspectief hoe de gewelddadige...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het overgebleven kind

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken