Advertentie

Explicador

22

Gelezen 23 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 19 Favoriet 0 Recensies 17
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2   Topics 0   Leesclub

Een jonge onderzoeker is al een half leven gefascineerd door de verschillende historische avantgardes - van het futurisme tot het dadaïsme - omdat hij gelooft dat in die bewegingen niets minder werd onderzocht dan wat het betekent om mens te zijn, wat, kortom, het geheim van het leven is. En zoals de leiders van die bewegingen gefascineerd waren door de toenmalige techniek en die toepasten op hun experimenten, zo wil onze held de huidige techniek aanwenden om een robotbrein te ontwikkelen - iets waartoe de huidige inzichten in de artificiële intelligentie mogelijkheden geven. Dat brein moet niet gevuld worden met informatie uit het bedrijfsleven, maar met de ideeën van kunstenaars, filosofen, schrijvers - zij zijn de mensen die werkelijk inzicht kunnen geven in het raadsel van het leven. Intussen wordt de jongen verliefd op zijn halfzusje, dient hij af te rekenen met zijn ijdele vader en krijgt hij te maken met een mysterieuze hoofdpijn die hem het leven bijna onmogelijk maakt.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
336
Uitgeverij
Lebowski
Eerste editie
08 februari 2019
Laatste editie
08 februari 2019
ISBN
9789048842766 , 9789048842773
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (17)

Keuze van de redactie

Een ambitieus project

door: Doortje 1 reactie

Hoe te leven in tijden van grote veranderingen? Als mens in een door technologie gedetermineerde wereld, waarin we massaal verslaafd zijn geraakt aan onze smartphones. In tijden waarin het gezag van de traditionele elite afbrokkelt en de stem van het volk steeds luider klinkt, vooral op social...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Explicador

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.