Advertentie

Fernando Pessoa menig een

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Salomé eist het hoofd op van Johannes de Doper, de duim van Abdelkader Benali bladert zich een weg door het Boek der rusteloosheid, Pessoa schept zijn eigen Faust, Yves van Kempen brengt de dichter in contact met José Saramago en Ana Carvalho maakte foto’s voor het kleurkatern. Het is maar een greep uit deze vijfde papieren editie van Zuca-Magazine, tijdschrift voor Portugeestalige literatuur, dat de lezer nog onvertaald werk van Fernando Pessoa biedt en hem op het spoor zet van bestaande vertalingen.

Dichter, chroniqueur, verhalenschrijver, misdaadauteur, filosoof, journalist, reclameman, polemist, oprichter van tijdschriften, uitgever en groot schrijver van brieven – Fernando Pessoa (1888-1935) was het allemaal. En hij was het niet alleen zelf, maar hij liet uit zijn hoofd ook andere schrijvers geboren worden, zijn zogenaamde heteroniemen. Pessoa was in zijn bezeten rusteloosheid menig een.
Tegelijk met dit nummer verschijnt een keuze uit zijn detectiveverhalen onder de titel De ontraadselaar. Hier als bonus het daarin niet opgenomen verhaal ‘Het smalle venster’. Er is een Pessoa voor iedereen!
+


Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Vertaalde verhalenbundels
Aantal pagina’s
128
Uitgeverij
Uitgeverij Koppernik BV
Eerste editie
10 november 2020
Laatste editie
12 november 2020
ISBN
9789083089829


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Fernando Pessoa menig een

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.