Advertentie

Frida Kahlo

34

Gelezen 37 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 30 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans Lijsten 1 Top25's 1   Topics 0
Mexico, 1925. De achttienjarige Frida Kahlo wil dokter worden, maar een noodlottig ongeval maakt aan die droom een einde. Ze vecht zich terug het leven in, wordt verliefd op de grote kunstenaar Diego Rivera en ontdekt aan zijn zijde de kunstwereld. Diego moedigt Frida aan om haar talenten te ontwikkelen. Als hij haar bedriegt treft haar dat weliswaar diep, maar wetende dat geluk maar tijdelijk is, stort ze zich vol overgave in het leven.
De Parijse surrealisten liggen aan haar voeten, net als Picasso en Trotski. Ze boekt successen met haar werk, maar moet ook pijnlijke miskramen te boven komen. Frida gaat haar eigen weg, zelfs wanneer ze voor een beslissing komt te staan die alles waarin ze tot dat moment heeft geloofd aan het wankelen brengt.

‘EEN LIEFDESVERKLARING AAN DE KUNST, AAN VROUWELIJKHEID, AAN DE VRIJHEID EN DE MOED DIE ELKE DAG OPNIEUW TE BEVECHTEN. EEN EVEN TEDER EN LIEFDEVOL ALS KRACHTIG VERHAAL.’
– Nina George, auteur van De boekenapotheek aan de Seine
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
303
Uitgeverij
Schuyt & Co Brandt
Eerste editie
01 oktober 2019
Laatste editie
01 oktober 2019
ISBN
9789493095212


Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Esther
Rapporteer deze bijdrage
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Frida Kahlo

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.