Niemand die mij hier kan vinden, dacht ik. Ik ben een schim die over de aarde waart, terwijl elke seconde vervliegt, onherroepelijk, om nimmer terug te keren. Alles is uniek en onbelangrijk, niets heeft nog gewicht, en alle pijn is weg.
Een jongen groeit op in een klein dorp, overgeleverd aan theatrale pesterijen en een alsmaar verdiepende vervreemding. Als gestrande twintiger reist hij naar een kunstenaarsretraite in een verlaten Spaanse vallei, op zoek naar eeuwige rust tussen de ruïnes. Een inheemse Amerikaan waarschuwt voor een allesvernietigend vuur. Een rebelse tiener in een oude legerjas brengt licht in de duisternis. Een Egyptische journaliste zoekt naar ware liefde. En de telefoon houdt maar niet op met rinkelen.
Geen toekomst alstublieft is een indringend debuut over opgroeien in eenzaamheid, over vriendschap en verlies, het gewicht van trauma, en een onontkoombaar verlangen om volledig te verdwijnen.
Mathijs Heuvel, afkomstig uit de Liemers, liefhebber van punkrock, cavia’s, escitalopram en afgezegde afspraken, presenteert zijn eerste roman.