Advertentie
voorkant Geest en beest jpg
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 7 3 5 2 2 1 0
VN:

Geest & beest

17

Gelezen 18 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 36 Favoriet 3 Recensies 7
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Spots 4   Topics 0

Een foute vader. Dat is de erfenis waar Sigrid, Leo en Emil mee worstelen. Als SS-officier heeft hun vader in de Tweede Wereldoorlog ooit een kostbaar inktstel van Goethe uit Leiden gestolen. Nu komen de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends het bij hen in Berlijn opsporen. Tijdens hun onderzoek krijgen Bank en Arends te maken met echo’s van de oorlog. Ze worden geconfronteerd met de tragiek van de Joodse wijk en met nabestaanden van Nederlandse Buchenwald-gevangenen. Tevens worden Sigrid, Leo en Emil levensgevaarlijk bedreigd. Is dat vanwege het inktstel of hun vaders verleden? En aan welke kant staan zij eigenlijk? Het antwoord op die laatste vraag blijkt zowel verbluffend als glashelder te zijn. Deze ijzersterke thriller over haat, liefde en compassie boort zich in het hart.  

‘Voor Berlijnliefhebbers is dit boek ongetwijfeld gefundenes Fressen.’ (VN-thrillergids 2015, over In de schaduw van Marlene Dietrich)  

‘Een action thriller, zo meeslepend verteld en met zo’n rijkgeschakeerde plot dat niet alleen een vertaling in het Duits, maar ook een verfilming voor de hand ligt’. (Hebban.nl 2017, over Communistengoud en kerstengelen)  

Marianne Vogel is persoonlijk coach en literatuurwetenschapper. Ze heeft jaren in Duitsland gewerkt. Deze vierde Berlijn-thriller rond het originele speurdersduo Bank en Arends is net als de vorige drie (Gedeelde stad, geheelde stad,In de schaduw van Marlene Dietrich en Communistengoud en kerstengelen) gebaseerd op ware gebeurtenissen.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Thriller
Literaire thriller
Aantal pagina’s
398
Uitgeverij
Uitgeverij Aspekt B.V.
Eerste editie
30 oktober 2018
Laatste editie
30 oktober 2018
ISBN
9789463385008 , 9789463385602
Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (7)

Keuze van de redactie

Originele, intellectueel gelaagde detective

door: Gerry Hameetman 1 reactie

Om bij Geest & Beest van Marianne Vogel meteen maar met de deur in huis te vallen: het is op de eerste plaats een echte must voor elke Duitsland- en Berlijn in het bijzonder-liefhebber. Perfect voor wie zich interesseert voor de Tweede Wereldoorlog en de emotionele nasleep ervan. Algemeen beschouwd...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Geest & beest

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken