Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
6858vogel Auteur

Hebban-auteur


14 lezers volgen deze auteur

Marianne Vogel

Artikelen 1 Spots 3
Vrouw 06-08-1958 www.debosvogel.nl

Mijn literaire thrillers spelen in Berlijn. Ze zijn gebaseerd zijn op ware gebeurtenissen uit de Duitse geschiedenis en cultuur. Mijn passie is om lezers enthousiast te maken over Berlijn en Duitsland en hen onbekende kanten van ons buurland te laten ontdekken. Geboren en getogen ben ik in Rotterdam. Toen ik na mijn schooltijd au-pair in Berlijn werd, sloeg de gedeelde stad bij me in als een bom. Terug in Nederland studeerde ik Duits en filosofie. In 1992 promoveerde ik in de Letteren (Leiden) en in 2001 in de Algemene Wetenschappen (Maastricht). Ik was leider van het lectoraat Nederlands in Freiburg, literair vertaler, tijdschriftredacteur, essayist en docent Duitslandstudies in Groningen. Sinds 2006 ben ik eigenaar van De Bosvogel Coaching (stress en burn-out). Als schrijver heb ik nu een jubileum bereikt, want met 'Brecht gaat voor recht' is mijn 5e thriller verschenen in de Berlijnreeks met particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends. Geweldig is ook dat dit precies in het 65e sterfjaar van Bertolt Brecht is gelukt. Dit jaar is dus echt een feestje - hopelijk willen veel Hebban-lezers dat met me vieren! Filmpjes van de boekpresentatie, waarin ik de achtergrond van 'Brecht gaat voor recht' belicht, vind je op mijn Facebook-pagina (https://www.facebook.com/profile.php?id=100008842120697). Een leuk verslag van die avond staat op: https://www.welkominzuidhorn.nl/actueel/actueel-zuidhorn/sprankelende-avond-rond-literaire-thriller-over-brecht/. Mijn eerdere thrillers zijn 'Gedeelde stad, geheelde stad', 'In de schaduw van Marlene Dietrich', 'Communistengoud en kerstengelen' en 'Geest en beest'. Lezersreacties gaan van: 'er wordt te veel gevloekt in je boeken' tot: 'ik kon niet meer ophouden met lezen' en: 'met de plattegrond van jouw boek ben ik door Berlijn gewandeld, wat een toffe stad'.

Nieuwste boek

Brecht gaat voor recht - Marianne Vogel Vogel Marianne Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Marianne Vogel

  Meer artikelen

Updates van Marianne Vogel

Mazzel in het Berliner Ensemble
17 september 2021 1 like
  Meer updates

Door lezers

Thriller Café / Brecht gaat voor recht, maar doet Gea dat ook?
22 oktober 2021 15 reacties
Thriller Café / Geest & Beest - Marianne Vogel
05 januari 2019 3 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken

Persoonlijke boekenplank van Marianne Vogel