Advertentie

Gelukkig geboren in de woestijn

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
De Hopi vormen een Amerikaans inheems volk dat al eeuwenlang op de dorre plateaus van Arizona leeft. Onderworpen aan de beperkingen van een woestijngebied hebben ze buitengewone overtuigingen ontwikkeld die leven en dood, licht en donker, geesten, dieren en mensen samenbren gen. In Gelukkig geboren in de woestijn volgen we een jong meisje en haar bewustwording in een wereld die een tegenpool van de onze is. We maken kennis met de rituelen en gebruiken van haar clan die ons aanvankelijk onbekend zijn, maar die we door de pen van Bérengère Cournut in ons hart sluiten. En dwars door de bijna heilige band met de natuur volgen we ook de ontwikkeling van een kind en haar zintuiglijke openstelling voor de wereld. Bérengère Cournut, die zelf lange tijd met de Hopi woonde, brengt met deze roman een schitterende ode aan de menselijke omgang met de natuur, met de elementen en met de ander.

BÉRENGÈRE COURNUT (1979) is een Franse schrijver die in 2020 doorbrak met haar roman Van steen en been, die in Frankrijk de Prix du roman Fnac won.

‘De natuur is de indringende en alom aanwezige hoofdpersoon – prachtig maar immens angstaanjagend. (...) Wie het met haar aan de stok krijgt, komt nog voor verrassingen te staan.’
NRC HANDELSBLAD ••••

‘Je raakt volledig in de ban van deze roman vol sneeuw en ijs, een kunststukje van vertaler Martine Woudt.’
DE VOLKSKRANT

‘Verplichte kost voor liefhebbers van ontberingsverhalen.’
DE MORGEN

‘Door middel van een dappere hoofdpersoon laat deze vurige roman de oude manier van leven van de Inuit ontdekken, tussen baai en berg, fjorden en toendra’s, ijsbergen en kliffen.’
LE MONDE
+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
208
Uitgeverij
Prometheus
Eerste editie
30 september 2021
Laatste editie
30 september 2021
ISBN
9789044644975


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Gelukkig geboren in de woestijn

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.