Advertentie
Gelukzoeker

Gelukzoeker

4
Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0

Gor Khatchikyan is een jonge tiener wanneer zijn ouders, voor hem volkomen onverwacht, besluiten met het gezin weg te vluchten uit Armenië. Weg van de corruptie en het geweld. Na een tocht van zeven dagen, geregeld door mensensmokkelaars, komen ze aan in Nederland. Hier hopen ze het geluk te hervinden. De jaren na aankomst zijn jaren van grote onzekerheid. Ze gaan van AZC naar AZC en van afwijzing naar afwijzing. De onduidelijkheid over de toekomst knaagt aan Gor. Hij probeert zijn opleiding af te ronden en een bestaan op te bouwen, maar heeft geen garantie op een verblijfsvergunning. Uiteindelijk is het gezin 'hartstikke uitgeprocedeerd', zegt hun advocaat. Tot het generaal pardon anders beslist. In deze dagen worden we opnieuw geconfronteerd met de problematiek van vluchtelingen. Het verhaal van Gor laat zien wat hen drijft. Wat ze meemaken als ze hier komen. Hoe wij Nederlanders met hen omgaan. Maar zou het zo kunnen zijn dat die 'gelukzoekers' ook 'gelukbrengers' kunnen worden?

Gor Khatchikyan (1987) is inmiddels afgestudeerd arts. Hij verwierf landelijke bekendheid door in 2012 het VPRO-programma Premier Gezocht te winnen. 'Het verhaal van Gor laat zien dat de asielzoeker ook een bijzondere verrijking kán zijn voor de Nederlandse samenleving.' Joël Voordewind, Tweede Kamerlid ChristenUnie

Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
115
Uitgeverij
Stichting Uitgeverij Gideon
Laatste editie
08 december 2015
ISBN
9789059990913
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Een nieuw leven in een nieuw land

door: DianneB 1 like
Boeiend boek met een inkijk over hoe zwaar het is om als vluchteling in een nieuw land je leven te moeten opbouwen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook