Meer dan 4,1 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Gewoon logisch
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 2 4 0 3 0 2 0 1 0

Gewoon logisch

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 2
Literatuur & Romans   Topics 0
GEWOON LOGISCH - DE DEBUUTBUNDEL VAN JANINE JONGSMA

JANINE JONGSMA bekijkt de wereld door een omgekeerde verrekijker: 'Pas als je uitzoomt en met afstand kijkt, ben je in staat om in te zoomen en de eigenaardigheden of kwetsbaarheden van mensen uit te vergroten.' Vanuit haar eigen beleving en met een flinke dosis dichterlijke vrijheid is 'Gewoon logisch' ontstaan. Haar nu en dan onderkoelde aanpak van schijnbaar 'gewone' en concrete thema's als zwangerschap, geboorte, mensen om haar heen maar ook mensen op straat is verrassend en verfrissend, en eindigt vaak met een originele wending. Als scherpzinnig observator is zij wars van elke hoogdravendheid.

Janine wil in deze absurde chaotische wereld waar iedereen zichzelf voorbij holt, even pas op de plaats maken. Verinnerlijking bewerkstelligen door een breekmoment vast te leggen in een gedicht. In de hoop dat haar schrijven hetzelfde effect heeft op de lezer. Verinnerlijking, een onderhuidse trilling, al is het maar voor heel even.

Janine Jongsma-te Marvelde (1965) is geboren in Boxmeer en woont sinds 1978 in Deurne [NL]. Ze komt uit een familie van schrijvers en journalisten. Lezen en schrijven zijn haar passies. Voorheen schreef ze proza, columns en blogs die op internet werden gepubliceerd. Als redacteur schreef ze artikelen voor online magazines gericht op jonge ouders. Haar grootste passie ligt bij de poëzie; sinds 2010 is zij hier serieus mee bezig.
Verschillende van haar gedichten wonnen en prijs of werden genomineerd. In 2015 ontving zij de tweede prijs in de Poëziewedstrijd van de Stad Oostende. Haar werk is gepubliceerd in diverse bloemlezingen en literaire tijdschriften.
GEWOON LOGISCH is Janine's debuutbundel.
+


Genre
Poëzie
Poezie
Uitgeverij
Uitgeverij Voetnoot
Eerste editie
22 maart 2019
Laatste editie
22 maart 2019
ISBN
9789491738555


Boekinformatie wijzigen


Recensies (2)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Gewoon logisch

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.