Gorski
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 7 4 10 3 8 2 1 1 0

Gorski

26

Gelezen 29 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 13 Favoriet 1 Recensies 10
Literatuur & Romans Artikelen 5   Topics 0

"Gorski, de meest enigmatische van alle Russische oligarchen, is naar de stad gekomen vanwege zijn liefde voor Natalia. Dat ze getrouwd is met een Engelsman is een onhandig, maar overkomelijk detail. Gorski wenst en krijgt het beste van alles. Zijn villa bij de Thames doet Buckingham Palace verbleken. Het hart van zijn nieuwe woonstee is een immense bibliotheek die smaak, cultuur en achtergrond moet uitademen. Nu de boeken nog.
De jongeman in een wegkwijnende boekhandel krijgt daarmee van Gorski de opdracht van zijn leven. Het geeft hem bovendien toegang tot de kringen van de superrijken en dat is niet zonder gevaar.
Een stijlvolle, geraffineerde satire, een ode aan Londen en aan de literatuur, en een prachtig fictief tableau van de Russische elite."

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
224
Uitgeverij
Meridiaan
Eerste editie
10 juni 2015
Laatste editie
19 juni 2015
ISBN
9789048824649 , 9789048824656


Boekinformatie wijzigen


Recensies (10)

Keuze van de redactie

The Great Gatsby in een modern jasje

door: Pippa Ravensteijn 1 like

Oude films krijgen een remake, tv-series worden opnieuw uitgebracht en interpretaties van bestaande liedjes hebben zelfs een eigen woord: covers. Waarom gebeurt dat zo zelden met boeken? Vesna Goldsworthy waagde zich aan een remake (of heet het een ‘book cover’?) van klassieker The Great Gatsby uit...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Gorski

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken