Hersenschorsing
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 38 4 93 3 47 2 4 1 1

Hersenschorsing

183

Rank 2381 Gelezen 200 Aan het lezen 4 Wil ik lezen 106 Favoriet 8 Recensies 7
Non-fictie Artikelen 2 Newsroom 1 Lijsten 2 Spots 4   Topics 0
‘Per dag mag ik van de ergotherapeut één ding doen waarmee ik mijn hersenen belast. Dus morgen ga ik Dashklei kopen, er een grote bal van kleien en die keihard door de ruit gooien. Dat moet lukken, denk ik.’

Wanneer actrice Margôt Ros, bekend van o.a. Toren C, tijdens een theatervoorstelling tegen een ijzeren balk loopt, verandert haar leven volledig. Ze krijgt de diagnose lichte hersenschudding – rustig aan doen is het advies. Maanden later is Margôt nog steeds niet in staat te functioneren: ze verdraagt geen licht of geluid, kan niet lezen en heeft nauwelijks energie. Iedere ochtend moet ze kiezen: zal ik bukken om de vaatwasser uit te ruimen, of loop ik naar beneden om de post uit de brievenbus te halen? Ze krijgt de diagnose post-commotioneel syndroom en moet rekening houden met een revalidatie van minstens anderhalf jaar waardoor zelfs de opnames van Toren C stil komen te liggen. Van een succesvolle, vrolijke vrouw met een actief sociaal leven is ze veranderd in een persoon die veroordeeld is tot eenzame opsluiting in haar huis en toeleeft naar de ontmoetingen met lotgenoten in de revalidatiekliniek.

In Hersenschorsing beschrijft Margôt Ros op openhartige wijze haar revalidatie, met de humor die we van haar gewend zijn. Ze schreef dit boek samen met haar partner Jeroen Kleijne.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
10 maart 2020
Laatste editie
24 maart 2020
ISBN
9789038807997 , 9789038808475


Boekinformatie wijzigen


Recensies (7)

Keuze van de redactie
Greet Braem Hebban Recensent

Positief en humoristisch relaas

door: Greet Braem 2 likes

Margôt Ros (1965) is een Nederlandse actrice, komedieschrijfster en regisseuse. Ze liet zich voor het eerst opmerken in de televisieserie Goede tijden, slechte tijden en zou later meespelen in onder andere Gooische vrouwen en Flikken Maastricht. Echt schitteren doet ze sinds 2008 in Toren C, de...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Hersenschorsing

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken