Het derde land
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Het derde land

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0

Een mythisch drama dat verontrustende parallellen trekt met de huidige realiteit

Angustias Romero vlucht samen met haar man voor een mysterieuze ziekte die door het land waart en het geheugen van de bevolking aantast. Te voet en met hun vroeggeboren tweeling op haar rug reizen ze de grens over. Als hun baby’s overlijden, nemen ze hen in een schoenendoos mee naar Het Derde Land, een illegale begraafplaats die wordt gerund door de mysterieuze Visitación Salazar.

Angustias’ man wordt gek van verdriet en vlucht weg van de begraafplaats en van haar. Overvallen door pijn en eenzaamheid besluit ze Visitación te helpen bij haar missie om de doden een eervolle rustplaats te bieden. De twee vrouwen gaan de strijd aan in de meest vijandige omgeving die je je voor kunt stellen want midden in een humanitaire crisis is corruptie en geweld aan de orde van de dag. In een land zonder wetten hebben gewapende gangs het voor het zeggen en terwijl het gevaar groeit, vervagen de grenzen tussen leven en dood steeds meer.

Nacht in Caracas in de pers

‘Karina Sainz Borgo debuteert groots met een roman over haar verdwenen Venezuela.’ ***** de Volkskrant

‘De Venezolaanse schrijfster speelt een vernuftig spel met metaforen, symmetrieën en contrasten. Ze beschrijft – met nauwelijks ingehouden woede – de ontberingen, het morele verval en de corruptie alsof u er zelf bij was, in een rauwe, directe en filmische stijl.’ **** De Standaard der Letteren

‘Adembenemend, zowel poëtisch als droog in stijl.’ Trouw

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire fictie algemeen
Vertaald door
Joep Harmsen
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
J.M. Meulenhoff
Eerste editie
07 april 2022
Laatste editie
07 april 2022
ISBN
9789029094757 , 9789402317602


Boekinformatie wijzigenReacties op: Het derde land

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken