Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Dreyse incident
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 17 4 63 3 69 2 5 1 2
VN:

Het Dreyse incident

156

Gelezen 221 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 55 Favoriet 2 Recensies 9
Thrillers & Spanning Lijsten 1 Spots 2   Topics 0

Patrick Claes, een rijke beursmakelaar en een fervent wapenverzamelaar, wordt in zijn eigen huis neergeslagen met een antiek Dreyse-pistool. Zijn belager gaat aan de haal met niet minder dan 58 kostbare wapens. Commissaris Pieter Van In onderzoekt de zaak. Zijn vriendin Hannelore Martens, die inmiddels tot onderzoeksrechter is gepromoveerd, voert op haar manier haar eigen onderzoek. Zij wil zich bewijzen tegenover Van In. Ze gaat op bezoek bij Judith Noordervliet, de excentrieke vrouw van Patrick Claes. Haar speurwerk brengt haar echter danig in de problemen. Wanneer een aantal moorden wordt gepleegd, blijkt duidelijk dat hier meer aan de hand is dan een banale diefstal. Er lijkt zelfs een zakelijke band te bestaan tussen Claes en de Russische maffia. En wat hebben een opkomend fotomodel en een schrijver van misdaadromans te maken met de wapens van Claes?

Het kluwen van misdaden neemt steeds grotere proporties aan. Wat is waarheid en wat is leugen? Uiteindelijk is alles misschien wel één groot spel. Een spel dat door criminelen bijzonder vuil wordt gespeeld. En varkens beleven nu eenmaal meer genoegen aan modder dan aan zuiver water, zo beseft Van In. Een overweging die meer vertelt over de drang naar geld dan honderd wijsgerige traktaten.

+


Genre
Thrillers & Spanning , Literatuur & Romans
Pockets populaire fictie
Spannende boeken algemeen
Oorspronkelijke titel
Het Dreyse-incident
Serie
Pieter Van In (5)
Aantal pagina’s
304
Uitgeverij
Manteau thriller
Eerste editie
31 januari 2000
Laatste editie
15 juni 2012
ISBN
9789060914229 , 9789022317273 , 9789022327494
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Angela
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (9)

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het Dreyse incident

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken