Advertentie
Het failliet

Het failliet

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Sinds ik hier werk schrijven wij rode cijfers. Ketchuprood, frambozenrood, remlichtrood. Het vloeit uit over onze gezichten. Ik droom zelfs in het rood. Nooit geweten dat een failliet zo filmisch kon zijn. Een paleis, een ruïne.

Een echec, een nederlaag, een afranseling – of hoe noem je zoiets? Arnoud van Adrichem overkwam het. In de verzengend hete zomer van 2018 verklaarde de rechter het bedrijf waarvoor hij jaren werkte failliet. Stapels loonvorderingen, herinneringen, aanmaningen, ingebrekestellingen en dwangbevelen belandden op zijn bureau dat ondertussen getaxeerd werd voor een executieveiling. Van Adrichem is natuurlijk lang niet de enige die ooit een faillissement heeft mee gemaakt – in Nederland gaan jaarlijks duizenden bedrijven op de fles – maar hij beschikt over de woorden om de schuldeisers terug te schrijven. In ‘Het failliet’, dat losjes is geconstrueerd als een filmreportage, toont de dichter ons de weke delen van de gefailleerde en zwemt de schuld als een witte haai uit zijn mond. De rechter mag het bedrijf dan wel failliet hebben verklaard, Van Adrichem heeft zelf ook nog de nodige vorderingen uitstaan. En rekeningen te vereffenen. Net als in zijn derde bundel ‘Geld’ toont Van Adrichem ons de poëzie van de economie.
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
80
Uitgeverij
Atlas Contact
Laatste editie
15 mei 2020
ISBN
9789025458027
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic