Meer dan 6,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het komt goed met ons eten

Wat zullen we eten? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Vandaag zijn de winkelrekken gevuld, maar hoe zit dat in de toekomst? Terwijl klimaatverandering en mondiale spanningen ons voedselsysteem onder druk zetten, zitten ook de wetenschap en de landbouw niet stil. Dit boek neemt je mee langs enkele cruciale kantelpunten waarop landbouw, visserij en voeding vandaag staan - van microben die ons eten produceren tot de bodem die ons redt, van artificiële intelligentie die onze zeeên scant tot nieuwe avonturen in de keuken.

Joris Relaes en Nele Jacobs richten hun blik op maatschappelijke trends en technologische innovaties die ons eten veranderen. Ze brengen een positief verhaal over wetenschappelijke vooruitgang, gezond boerenverstand en onze impact als bewuste consument.

  1. Microben: de aanjagers van een nieuwe landbouwrevolutie?
  2. Herstel de bodem, red de wereld?
  3. Artificiële intelligentie op land en op zee: zijn we klaar voor de digitale angst?
  4. Strijd om water en grond: de stille crisis van de 21ste eeuw?
  5. Nieuwe gentechnologie: de kip met de gouden eieren?
  6. Avonturen in de keuken: ons kookboek op de schop?
  7. Het drama van de markt en de boer: wie produceert ons eten?

 

'Ik verslond dit boek met mijn klimaatpet op en bleef niet op mijn honger zitten.
Onze leefwereld is volop in transitie op vele vlakken, en ook ons voedselsysteem (en spijsvertering) zal mee moeten evolueren. Naar beter. Dit boek geeft hoop.
Er zijn alternatieven, en daar spelen onze onderzoekscentra een pioniersrol in.'

- Bram Verbruggen, Belgisch meteoroloog en weerman voor de VRT

Toon details

Schrijf een recensie

Is Het komt goed met ons eten het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Gesponsord

Een weelderige zomerse bruiloft in een luxe hotel aan zee wordt verstoord door de veertigjarige, pas gescheiden Phoebe. Voor ze het weet is ze bruiloftsgast tegen wil en dank. 'Scherp, geestig en een genot om te lezen.'

Reageren op Het komt goed met ons eten

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.