Advertentie

Het Lam Gods

3

Gelezen 3 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 5 Favoriet 0 Recensies 1
Artikelen 1 Spots 2   Topics 0

Hoe kwam een van de grote meesterwerken uit de Vlaamse schilderkunst tot stand? Welke symboliek zit erachter? Wie hee­ft het doorheen de eeuwen gestolen, waar is het beland en hoe kwam het telkens terug naar Gent? En wie ontvreemdde tussen de twee wereldoorlogen het nog steeds vermiste paneel van de Rechtvaardige Rechters? Dit heerlijke boek over het Lam Gods neemt je mee op een reis doorheen de geschiedenis van het het Lam Gods. Het combineert daarbij de vlot geschreven, historisch accurate teksten vol anekdotes van Harry De Paepe met de prachtige illustraties van Jan Van Der Veken. Een streling voor het oog en een must voor al wie een hart heeft­ voor Gent, de Vlaamse Meesters, geschiedenis of gewoon boeiende, goed geschreven verhalen!

+


Genre
Kunst & Cultuur
Kunstgeschiedenis
Aantal pagina’s
110
Uitgeverij
Ballon Media
Eerste editie
05 februari 2020
Laatste editie
05 februari 2020
ISBN
9789462107168


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (1)

Keuze van de redactie

Te droge biografie van een spannend altaarstuk

door: Ellen IJzerman (prowisorio) 1 reactie

Het Lam Gods is een boek dat de stad Gent in samenwerking met Uitgeverij Vrijdag heeft uitgebracht ter gelegenheid van het Van Eyckjaar 2020, dat als thema 'OMG! Van Eyck was here' kreeg. Ter gelegenheid van het Van Eyckjaar wordt er in diverse Gentse musea uitgebreid aandacht besteed aan (onder...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het Lam Gods

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken