Advertentie
het Leger van de Ribben

Het leger van de Ribben

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
  Topics 0
'We noemen hem Walter. Walter betekent 'heerser van het leger'. Hij heeft geen leger van soldaten die hij klaarstoomt voor de strijd. Hij handelt alleen. Toch vind ik dit een geschikte naam voor hem. Omdat hij weldelgelijk een leger opbouwt: het Leger van de Ribber

Stel dat je eetstoornis een man zou zijn. Dat hij Walter zou heten, wat 'heerser van het leger' betekent. het Leger van de Ribben. Wie is Walter? Is hij een vriend of een vijand? En hoe zorg je ervoor dat hij zijn koffers pakt?
In dit prentenboek voor grote mensen wordt op een bijzondere manier beschreven hoe het leven met een eetstoornis kan zijn.

"Vanaf het moment dat ik ‘Walter’ bedacht werd mijn ziekte niet alleen voor mijzelf veel duidelijker maar ook van mijn omgeving kreeg ik veel meer begrip. Ik had van iets abstracts, iets dat voorheen alleen in mijn hoofd bestond, iets tastbaars gemaakt. Iets dat voor iedereen om mij heen te begrijpen was. Van lotgenoten kreeg ik ook positieve reacties. Zij herkenden zich in mijn verhaal en van een aantal kreeg ik terug ze met dit verhaal geholpen te hebben. Nu hoop ik dat anderen er ook iets aan kunnen hebben."
Aantal pagina’s
28
Uitgeverij
Brave New Books
Laatste editie
16 december 2015
ISBN
9789402142938
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic