Het papieren paleis
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 6 4 15 3 11 2 1 1 1

Het papieren paleis

34

Gelezen 36 Aan het lezen 3 Wil ik lezen 132 Favoriet 2 Recensies 3
Literatuur & Romans Artikelen 4 Newsroom 1 Lijsten 1   Topics 0

Op een vroege zomerochtend, lang voordat de anderen wakker worden, duikt de vijftigjarige Elle Bishop in het ijskoude water van het meertje naast Het papieren paleis, het zomerhuis waar ze al sinds haar jeugd elke vakantie doorbrengt. Elle is gelukkig getrouwd en heeft drie kinderen, maar deze ochtend is alles anders. De avond tevoren is ze tijdens het diner weggeglipt met Jonas, al sinds hun kindertijd haar beste vriend. Terwijl hun partners binnen zitten te kletsen hebben Jonas en Elle voor het eerst van hun leven seks met elkaar.

De volgende vierentwintig uur zullen allesbepalend zijn voor Elle. Kiest ze voor het veilige bestaan dat ze zo zorgvuldig heeft opgebouwd? Of gooit ze alles overboord voor het leven met Jonas waar ze nooit eerder van durfde te dromen? Gaandeweg dringen de herinneringen aan haar jeugd zich steeds meer aan haar op. Hoewel ze een afschuwelijk deel daarvan altijd zo goed mogelijk verborgen heeft gehouden, wordt Elle nu gedwongen de confrontatie met zichzelf aan te gaan.

Het papieren paleis is een verrassende en aangrijpende pageturner over liefde, familie, en de fouten uit het verleden die altijd boven water komen.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
384
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
04 november 2021
Laatste editie
04 november 2021
ISBN
9789403112213 , 9789403145211


Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie
Sigried Hebban Recensent

Een mokerslag die lang nadreunt

door: Sigried 1 like ebook

Het papieren paleis, het debuut van Miranda Cowley Heller, bevat alle elementen om een groot publiek in de ban te houden: een magische vakantieplek, gespannen familiebanden, trauma’s die doorheen generaties zinderen, geheimen, schuld en boete. Het is echter de originele schrijfstijl en de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Het papieren paleis

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken