Advertentie

Holebitransmuseum: Een reis doorheen de geschiedenis van holebi's en transgenders

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Als je in een stad woont lijkend op een openluchtmuseum, krijg je pas belangstelling zodra je een museale waarde hebt. Olivier Van Gierdeghom ging voor Jong & HiB vzw op reis naar de geschiedenis van homo's, lesbiennes, bi's en transgenders. In twee mobiele tentoonstellingen, waarvan dit boek het naslagwerk is, werden mijlpalen helder en bondig belicht.

Het Transmuseum toont de verschillende types transgenders. Met de nadruk op de menselijke kant leggen we de gelijkenissen en verschillen bloot, zonder in detail te treden over de medische veranderingen.

Homomuseau zijn geen unicum. In Berlijn bestaat bijna 30 jaar een museum dat de historie schetst van de homoseksueel en de holebibeweging. Amsterdam heeft budget voorzien, maar geen locatie. Als het museum er komt, dan is een van de topstukken een dildo waarvan 21 cm in Mr. Gay verdween.

In het Holebitransmuseum verdient elke holebitrans-cultuur een eigen plekje, nog voor ze museumstukken zijn. Aanraken mag!
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
90
Uitgeverij
JONG & HIB
ISBN
9789081277389
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic