Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Hunkeren naar verbinding
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 1 4 0 3 0 2 0 1 0

Hunkeren naar verbinding

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 3 Favoriet 0 Recensies 1
Lijsten 1   Topics 0

Eenzaamheid is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Het sluiten van de verzorgingshuizen, de individualisering en digitalisering van de samenleving hebben deze zaak geen goed gedaan. In 'Hunkeren naar verbinding' beschouwt Joan van Baarle eenzaamheid vanuit de existentiële, emotionele en sociale kant. Bij existentiële eenzaamheid heerst het intense gevoel nergens bij te horen, geen verbinding te kunnen maken. Emotionele eenzaamheid uit zich bij mensen die een groot verlies hebben geleden en van sociale eenzaamheid spreken we als er te weinig (diepgaande) sociale relaties zijn. In haar persoonlijke verhaal, dat als een rode draad door het boek loopt, ontdekt Van Baarle haar eigen soorten eenzaamheid. Het boek is gelardeerd met openhartige interviews met ouderen die vertellen hoe zij al dan niet met hun eenzaamheid hebben leren omgaan. Verschillende wetenschappers, waaronder hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, onderbouwen de informatieve hoofdstukken in dit veelzijdige boek met onderzoeken en via interviews met de schrijfster.

+


Genre
Mens & Maatschappij
Mens en maatschappij algemeen
Aantal pagina’s
225
Uitgeverij
EsGa
Eerste editie
17 september 2021
Laatste editie
30 november 2021
ISBN
9789090349947 , 9789090354491


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Hunkeren naar verbinding

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.