Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
IJsmaan
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 22 4 17 3 11 2 0 1 0
VN:

IJsmaan

50

Gelezen 48 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 27 Favoriet 7 Recensies 11
Literatuur & Romans Spots 2   Topics 0

Zij was een prachtige vrouw. Kimmo Joentaa kan het niet vatten, dat woordje was, maar Sanna, zijn vrouw, is na een slopende ziekte overleden. Als in trance probeert hij door te leven, en als in trance zit hij in het Finse Turku op zijn kantoor op het hoofdbureau van politie, als hij bij een misdrijf geroepen wordt. Een vrouw is in haar bed door verstikking om het leven gebracht. Wanneer hij de vermoorde vrouw aanschouwt, ziet hij meteen Sanna voor zich ingeslapen en nooit meer ontwaakt.

De bekroonde literaire thriller IJsmaan met in de hoofdrol de vriendelijke, melk drinkende inspecteur Joentaa vertelt verontrustend rustig en in de stilte van een prachtige winterlandschap over een oude droom van de mensheid: eenmaal in het leven de klok terugdraaien tot de volmaakte paradijselijke onschuld weer is bereikt. In hun verlangen daarnaar, merkt de inspecteur, gaan sommige mensen heel ver.

+


Genre
Literatuur & Romans
Vertaalde literaire roman, novelle
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Eismond
Serie
Kimmo Joentaa (1)
Aantal pagina’s
316
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
Eerste editie
02 mei 2005
Laatste editie
25 juni 2011
ISBN
9789059360617 , 9789059362819 , 9789059363113
Boekinformatie wijzigen
1 keer bewerkt, laatste bewerking door Greet Braem
Rapporteer deze bijdrage


Recensies (11)

Keuze van de redactie

De parallellen die worden getrokken zijn razend knap beschreven

door: Guido Huisintveld 1 like

Er gebeurt iets moois in thrillerland. Iets wat al jaren aan de gang is. In literatuurland komen ze er ook niet onderuit: de grenzen vervagen. Vroeger was literatuur elitair en onbegrijpelijk en thrillers behoorden tot de oppervlakkig vermakelijke lectuur. Dit onderscheid is steeds meer aan het...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: IJsmaan

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.