Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Jan Costin Wagner

Spots 1 beschrijving bewerken

Jan Costin Wagner (1972) is geboren in Langen (Duitsland). Hij studeerde geschiedenis en literatuurwetenschap. Hoewel Duitser van geboorte, beschouwt hij Finland als zijn tweede vaderland.

Wagner is een zeer talentvolle auteur en ontving voor zijn werk vele prijzen en nominaties. Zijn literaire thrillers IJsmaan  (2005) en Voor de leeuwen  (2010) waren grote successen en kregen vier sterren in Vrij Nederlands Detective & Thrillergids. Zijn romandebuut Nachtrit  (2008) werd onderscheiden met de Marlowe-prijs voor beste literaire thriller. Het laatste zwijgen  (2009) kreeg de Deutscher Krimipreis en in de Verenigde Staten werd het boek genomineerd voor de Los Angeles Times Book Prize. In 2012 verscheen Licht in een donker huis, dat wederom door de VN Detective & Thrillergids werd bekroond met vier sterren.

Seriepersonage: Kimmo Joentaa

1. Eismond (2003, IJsmaan)
2. Das Schweigen, (2007, Het laatste zwijgen)
3. Im Winter der Löwen (2008, Voor de leeuwen)
4. Das Licht in einem dunklen Haus (2011, Licht in een donker huis)

Laatste bewerking door Sander Verheijen op 26/05/2018
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Licht in een donker huis - Jan Costin Wagner Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Door lezers

Thriller Café / Listmania Duitstalige vertaalde series
16 mei 2021 104 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken