Meer dan 4,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Voor de leeuwen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 11 3 6 2 0 1 0
VN:

Voor de leeuwen

20

Rank 5626 Gelezen 20 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 11 Favoriet 0 Recensies 3
Thrillers & Spanning Spots 1   Topics 0

Kort voor kerst wordt vlak buiten Helsinki een forensisch patholoog vermoord, een dag later overkomt een poppenmaker hetzelfde. Kort daarna ontsnapt de meest beroemde talkshowpresentator Kai Petteri op het nippertje aan een moordaanslag. Tijdens het onderzoek komt naar voren dat de twee slachtoffers allebei gasten in zijn talkshow waren.

Commissaris Kimmo Joentaa die op rustige (en na de dood van zijn vrouw op eenzame) kerstdagen had gerekend, komt steeds weer op dezelfde vraag terug: wat heeft een kijker bij deze brave talkshow, die voor het miljoenenpubliek niet meer is dan een vermakelijke televisieavond, zo verschrikkelijk geërgerd dat hij tot het uiterste wilde gaan?

Joentaa, weduwnaar en gepassioneerd melkdrinker, heeft bovendien nog een tweede probleem: wat moet hij met de stroblonde Larissa, die in de bittere kou opeens voor zijn deur stond en eigenlijk zonder zijn toestemming bij hem ingetrokken is? En waar haalt zij die slimme opmerkingen over Kai Petteri's talkshow vandaan?

Per ongeluk heeft Joentaa geen tijd haar ter verantwoording te roepen: de presentator kondigt na zijn herstel met grote media-aandacht zijn terugkeer in de talkshow aan. Dus loert de dader op zijn tweede kans, daar is Joentaa zeker van.

+


Genre
Thrillers & Spanning
Literaire thriller
Oorspronkelijke titel
Im Winter der Löwen
Serie
Kimmo Joentaa (3)
Vertaald door
Gerda Meijerink
Uitgeverij
Uitgeverij Cossee
Eerste editie
21 mei 2010
Laatste editie
09 juni 2011
ISBN
9789059362789 , 9789059363120
Boekinformatie wijzigen


Recensies (3)

Keuze van de redactie

Wie vermoordde de heren en meesters over leven en dood?

door: Fred Monsma 1 like
Op de voortreffelijke Duitse website krimi-kouch.de schittert hij door afwezigheid. Aanvankelijk kijk je bij het overzicht van Scandinavische auteurs, maar dat klopt. Immers Wagner is een nog jonge Duitse schrijver (1972, Langen) hoewel in drie van zijn vijf tot op heden verschenen misdaadromans...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Voor de leeuwen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.