Advertentie

Ik ben Juweel

2

Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Na een maand vroeg ik haar hoe ze het vond in Amsterdam: ‘Heb je al een idee wat je wilt gaan doen?’
‘Ik wil voor jou zorgen schat.’
Al besefte ik dat voor iemand zorgen geen levensvervulling was, ik werd er helemaal warm van dat ze haar leven wilde wijden aan de zorg voor mij. ‘Dat gaat toch niet, ik ben de hele dag weg. Je zult je doodvervelen.’ ‘Ik houd van je en daarom zal voor jou zorgen mij nooit vervelen.’ Dat was geen toekomstplan, maar een liefdesverklaring.

Ploy reist voor de liefde vanuit het dorp Klein Teakbos naar het westen. Hier bouwt ze een nieuw bestaan op te midden van de eigenaardigheden van het leven rond de Nieuwmarkt in Amsterdam. Ondertussen leren we steeds meer over haar land van herkomst en over de alledaagse praktijk van het Boeddhisme in een plattelandssamenleving, en in de migratie.
De roman schetst een indringend beeld van de snelle veranderingen op het Noord-Thaise platteland na de Garnalensoepcrisis aan het einde van de vorige eeuw.

Harm van Zuthem schreef een roman over de kleurrijke verwikkelingen van een liefde die de wereld omspant, over het schakelen tussen twee culturen, en over het boeddhisme.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
316
Uitgeverij
Gopher B.V.
Eerste editie
29 juli 2019
Laatste editie
29 juli 2019
ISBN
9789493172050


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Ik ben Juweel

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.