Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Ik kies Elena
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 3 4 1 3 0 2 0 1 0

Ik kies Elena

4

Gelezen 4 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
15 jaar jong en op weg om een Olympisch turnster te worden, werd Lucia Osborne-Crowley op brute wijze verkracht tijdens een avondje uit. De verwondingen die ze die avond opliep, beëindigde haar turn carrière en zorgde uiteindelijk voor een leven lang chronische ziekten, waarvan medische professionals nu denken dat het wordt veroorzaakt door onbehandeld trauma.

In een briljant onderzocht en diep rakend essay, nodigt Osborne-Crowley de lezer uit om mee te gaan op haar tien jaar lange reis van trauma, door herinnering, naar herstel; van de onmiddellijke nasleep van de aanval, naar jaren van verkeerde diagnoses en de troost en kracht die ze vindt in schrijvers als Elena Ferrante.
Het onderzoek van de auteur onthult diepe maatschappelijke tekortkomingen op het gebied van gelijke rechten, justitie, onderwijs en gezondheidszorg. Een essentiële bijdrage in de literatuur over mishandeling en trauma binnen het #metoo-domein. 'Ik kies Elena' stelt dat alleen door middel van wezenlijk begrip en kennis we kunnen beginnen met het aanpakken van de -zichzelf in standhoudende cyclus van seksueel geweld.
+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Aantal pagina’s
130
Uitgeverij
uitgeverij HetMoet
Eerste editie
22 september 2020
Laatste editie
01 oktober 2020
ISBN
9789083018348


Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ik kies Elena

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken