Ik zal je nooit meer
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 27 4 33 3 28 2 8 1 1

Ik zal je nooit meer

97

Rank 46 Gelezen 104 Aan het lezen 15 Wil ik lezen 187 Favoriet 5 Recensies 4
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 2 Spots 2   Topics 0
Begin jaren tachtig trekt een 21-jarige Nederlandse vrouw uit een gegoede familie in haar eentje naar Martha’s Vineyard, een eiland voor de Amerikaanse kust. Ze zal er tien jaar lang vrij en gelukkig zijn, tot ze met de toekomstige vader van haar kinderen terugkeert naar Nederland.
Daar krijgt oudste dochter Tatjana flarden mee van het magische eilandleven. Ze vat het plan op om samen met haar moeder terug te keren. De reis komt er nooit van – als Tatjana zestien is overlijdt haar moeder. Aan rouwen komt ze niet toe, ze gaat het verdriet jarenlang uit de weg. Wanneer ze het niet meer kan ontlopen, groeit met het verdriet ook de behoefte om haar moeder opnieuw te leren kennen.
Wie was ze voordat ze haar moeder was? Wie was ze op Martha’s Vineyard? Waarom heeft ze eigenlijk zo jong alles in Nederland achter zich gelaten? Heel wat mensen in Tatjana’s omgeving blijken een antwoord op die laatste vraag te kunnen geven, dat het leven van haar moeder in een heel ander daglicht stelt.
Ik zal je nooit meer is een roman over uitgestelde rouw en oude familiegeheimen. Over een proces vol zwaarte dat ook lichtheid biedt, in de vorm van een nieuwe nabijheid tussen een dochter en haar te vroeg overleden moeder.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
256
Uitgeverij
Nijgh & Van Ditmar
Eerste editie
25 januari 2022
Laatste editie
25 januari 2022
ISBN
9789038809281 , 9789038809298


Boekinformatie wijzigen


Recensies (4)

Keuze van de redactie
Harriet Hebban Recensent

Een persoonlijk verhaal over uitgestelde rouw

door: Harriet 1 reactie 2 likes ebook

Tatjana Almuli (Amstelveen, 1991) studeerde Nederlandse taal en cultuur en is schrijver en journalist. In 2019 debuteerde ze met het non-fictieboek Knap voor een dik meisje waarvoor ze genomineerd werd voor de Opzij Literatuurprijs. Ik zal je nooit meer is haar romandebuut.

Wanneer Tatjana 16 jaar...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Ik zal je nooit meer

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken