Advertentie

Je kunt het niet laten..!

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Wanneer je iets doet of juist niet - en daarmee doorgaat tegen beter weten in - dan zit je onbewuste drijfveer waarschijnlijk aan het stuur. In dit essay maak je kennis met het fenomeen “onbewuste drijfveren” en de impact hiervan op het gedrag van mensen.

Deze impact wordt duidelijk door te kijken naar het gedrag van een aantal bekende en minder bekende personen. Mark Rutte, Anouk, Matthijs van Nieuwkerk, Ali B, Job Cohen, Màxima, Thierry Baudet, Donald Trump en anderen passeren de revue.

De impact van hun drijfveer op het bedrijven van politiek, op het leiden van een organisatie, op creatieve beroepen en relaties tussen mensen, wordt duidelijk zichtbaar.

Je kunt je, met wat hulp en goede wil, bewust worden van je onbewuste drijfveer!

Maar wat kun je ermee als je weet wat je ten diepste drijft? Kun je jouw drijfveer veranderen, bijschaven, benutten en hoe dan wel? Daarover gaat het laatste hoofdstuk. Over bewustwording als basis voor duurzame persoonlijke ontwikkeling, effectieve samenwerking en persoonlijk leiderschap.

Het essay bevat een handig addendum. Met daarin de drijfveren-driehoek als instrument voor een snel overzicht. Gecompleteerd met een heldere toelichting op de negen onbewuste drijfveren zoals het enneagram die kent.

Over de auteur:

Hans de Vos (1953), maatschappelijk werker en jurist, heeft ruim 25 jaar ervaring als bestuurder van organisaties in het welzijnswerk.

De vraag wat mensen ten diepste beweegt was daarbij een terugkerend thema waarin hij zich, door opleiding en onderzoek, uitgebreid heeft verdiept. Sinds 2018 is hij eigenaar van, en gecertificeerd coach bij insentiv coaching in Zoetermeer.
+


Genre
Gezondheid & Psychologie
Psychologie algemeen
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
Insentiv
Eerste editie
15 oktober 2020
Laatste editie
14 oktober 2020
ISBN
9789464062786


Boekinformatie wijzigen

Advertentie


Reacties op: Je kunt het niet laten..!

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.