Meer dan 4,0 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
Klaproos
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 2 3 3 2 1 1 0

Klaproos

6

Gelezen 5 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 6 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
In 'Klaproos' geeft de eigenzinnige 116-jarige Victor Walgraeve levenslessen door aan zijn nakomelingen. Walgraeves woelige leven kreeg een knak in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, een mokerslag die de rest van zijn leven zou overschaduwen, ook al weigerde hij op te draven als een bezienswaardigheid, de Laatste der Veteranen. In tegenstelling tot zijn kameraden overleefde hij de hel in niemandsland en maakte hij nog een eeuw lang andere avonturen mee. Op het einde van zijn leven is hij klaar om zijn levenswijsheid te delen.

Door zijn verhaal te vertellen wil Victor ons waarschuwen, wapenen en behoeden voor nog meer vergissingen, want wie de geschiedenis vergeet, is gedoemd haar te herhalen. Alleen dan heeft hij niet voor niets geleefd. Hij zal berooid sterven, maar zijn memoires vormen een onbetaalbare nalatenschap.

'Klaproos' vat de gevoelens en gedachten van zomaar een mens die bijna door de draaikolk der wereldgeschiedenis werd verzwolgen. Met hem herdenken we niet enkel de omwentelingen van de twintigste eeuw, we beleven ze door zijn ogen. Deze roman is het persoonlijke relaas achter de officiƫle geschiedschrijving en leest alsof een wijze vriend voor het leven je vanuit het graf toespreekt.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Uitgeverij
Houtekiet
Eerste editie
14 september 2018
Laatste editie
19 september 2018
ISBN
9789089246578 , 9789089246585


Boekinformatie wijzigenReacties op: Klaproos

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.