Advertentie
Koken voor kardinalen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 1 3 0 2 0 1 0

Koken voor kardinalen

1

Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 2 Favoriet 0 Recensies 2
Culinair Artikelen 2   Topics 0

'Een vakkundige en competente meester-kok streeft naar een goed begin, een beter middendeel en een best einde. Hij gaat te werk als een bedachtzame architect die na het maken van een goede tekening een stevige fundering legt en daarop een nuttig en fraai bouwwerk plaatst - waarmee hij de wereld verblijdt.' Aldus meester-kok Bartolomeo Scappi in zijn verhandeling over de kookkunst die in 1570 in Venetië gedrukt is, prachtig geïllustreerd met zevenentwintig prenten van de ideale keukeninrichting en al het benodigde keukengerei van een hof.

Scappi is als kok in dienst geweest van diverse kardinalen én van paus Pius V. In ruim negenhonderd recepten schetst hij tussen de regels door een suggestief beeld van het leven in en om het Vaticaan. Zijn menu's voor feestelijke banketten aan de oever van de Tiber geven een goed beeld van Romes rijkdom. Hij luisterde ze vaak op met kunstige pronkgerechten, zoals een kasteel van deeg, gevuld met levende vogeltjes die blij wegfladderden als de pastei werd aangesneden.

+


Genre
Culinair
Basis kookboeken
Aantal pagina’s
320
Uitgeverij
Athenaeum
Eerste editie
01 december 2015
Laatste editie
01 december 2015
ISBN
9789025300708


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners


Recensies (2)

Keuze van de redactie

Prachtig boek voor liefhebbers van de historische keuken

door: Marieke den Hartog 1 reactie

Bartolomeo Scappi was kok, en een bijzondere kok. Hij was de persoonlijke kok van Paus Pius V. In zijn boek Koken voor kardinalen schrijft hij een verhandeling over koken voor zijn leerling Giovanni. De keuken van de renaissance lijkt op die uit de late middeleeuwen. Grote verschillen zijn er nog...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Koken voor kardinalen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.