Land van echo's
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 29 4 28 3 8 2 2 1 0

Land van echo's

67

Rank 3343 Gelezen 71 Aan het lezen 13 Wil ik lezen 219 Favoriet 6 Recensies 21
Literatuur & Romans Artikelen 2 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0
Land van echo’s van Mark H. Stokmans is een monumentale roman over oorlog, vriendschap, passie en een onbereikbare liefde – tegen de achtergrond van het feodale Spanje van de jaren dertig.
Herman Kruijssen vecht in de Eerste Wereldoorlog aan Duitse zijde. Na het einde van de oorlog zwerft hij jarenlang door Europa. Op een dag in 1929 zakt hij onder een boom in elkaar. Hij wordt gevonden door Vicente Urias, die hem meeneemt naar zijn landgoed en opneemt in zijn familie. Tussen hen ontstaat een hechte vriendschap en Herman raakt vergroeid met het land en de mensen. Dan breekt de Spaanse Burgeroorlog uit en moet Herman partij kiezen. Trauma’s uit het verleden doemen op.
In de chaos van de Burgeroorlog komt er liefde in Hermans leven en wordt hij vader van een zoon: Levi. Lukt het Herman in deze woelige tijden, in een land waarvan hij is gaan houden, op zijn eigen morele kompas te varen en zijn vrouw, zijn kind en iedereen die hem dierbaar is te beschermen?
Land van echo’s van Mark H. Stokmans is een epische familiegeschiedenis tegen de achtergrond van de Spaanse Burgeroorlog. Een diepmenselijk verhaal over goed en kwaad, en over het tonen van moed en standvastigheid in bewogen tijden. Gebaseerd op historische gebeurtenissen. Voor de lezers van Ildefonso Falcones en Carlos Ruiz Zafón.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
536
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
29 april 2022
Laatste editie
03 mei 2022
ISBN
9789026358401 , 9789026358418


Boekinformatie wijzigen


Recensies (21)

Keuze van de redactie
inge drewes Hebban Recensent

Goed en fout in de Spaanse geschiedenis

door: inge drewes 5 reacties 1 like

Spanje in de vorige eeuw. Een tijdperk van grote armoede, feodale verhoudingen, oorlogen en dictatuur. Mark H. Stokmans laat in zijn debuutroman Land van echo’s dit tijdperk herleven. Aan de hand van de levensgeschiedenis van Herman Kruijssen, een Nederlander die zich na de Eerste Wereldoorlog in...

Meer recensies

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Land van echo's

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken