Laten we er het beste van hopen
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 7 4 12 3 8 2 0 1 0

Laten we er het beste van hopen

27

Gelezen 30 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 31 Favoriet 2 Recensies 1
Non-fictie Artikelen 1 Spots 1   Topics 0

Laten we er het beste van hopen van Carolina Setterwall is een hartverscheurend verhaal over verlies en tegelijkertijd een gevoelige, moderne liefdesgeschiedenis die op zo'n intieme manier beschreven wordt dat het zowel ontroert als confronteert.
Op een ochtend in 2014 ontvangt Carolina Setterwall een onverwachte mail van haar vriend, met daarin zijn computerwachtwoorden, 'voor het geval hij doodgaat'. Het eindigt met: 'Laten we er het beste van hopen.' Vijf maanden later is hij dood.
In twee verhaallijnen, in dagboekvorm, vertelt Carolina over haar liefde voor de introverte maar onweerstaanbare Aksel, vanaf het moment dat ze verliefd op hem werd tot de intense maanden nadat ze hem dood in bed vond. Ze ontkomt niet aan het gevoel Aksel te hard gepusht te hebben en schuldgevoelens achtervolgen haar. Wanneer een nieuwe liefde zich aandient, stelt ze zich de vraag of ze ooit weer kan liefhebben, en tegen welke prijs.
Laten we er het beste van hopen is verpletterende autofictie over schuld, ijdelheid en zelfmedelijden na het plotselinge overlijden van een geliefde. Voor de lezers van Knausgärd.

+


Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Vertaalde literaire roman, novelle
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Eerste editie
15 november 2018
Laatste editie
01 april 2020
ISBN
9789026344794 , 9789026349904 , 9789026344800
Boekinformatie wijzigen


Recensies (1)

Keuze van de redactie
Marvin O. Hebban Recensent

Een witte raaf

door: Marvin O. 2 likes

Carolina en haar vriend Aksel zijn vijf jaar samen als hij onverwacht in zijn slaap overlijdt. Ze hebben nog maar sinds een halfjaar een zoontje, Ivan. Voor Carolina breekt een moeilijke tijd aan, waarin ze niet alleen de dood van Aksel een plaats moet zien te geven, maar ook alleenstaande moeder...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Laten we er het beste van hopen

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken