Advertentie

Lijmen / Het Been

0

Gelezen 0 Aan het lezen 1 Wil ik lezen 1 Favoriet 0 Recensies 0
Literatuur & Romans   Topics 0
Lijmen en Het Been behoren tot de canon van de Nederlandse literatuur – en bovendien tot de geestigste boeken die er ooit zijn geschreven.
‘Nu ja, lijmen. De mensen bepraten en dan doen tekenen. En als zij getekend hebben, krijgen zij het ook werkelijk thuis.’ Zo probeert Boorman, de hoofdpersoon, zijn nieuwe assistent in te wijden in het vak dat hij bij uitstek beheerst: lijmen. Boorman heeft Laarmans van de straat opgepikt en maakt hem van de ene op de andere dag medeplichtig. Zijn Wereldtijdschrift wordt in hoge oplages speciaal geschreven en gedrukt voor maar één afnemer. Geen abonnees, geen losse verkoop, alleen incidentele cliënten. Maar als die een nummer hebben besteld zullen ze dat niet gauw nog eens doen. Daarom moeten er steeds nieuwe klanten worden ‘gelijmd’. Elsschot weet een overtuigende werkelijkheid neer te zetten die even absurd is als vermakelijk.
+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
268
Uitgeverij
Athenaeum
Eerste editie
01 juni 2021
Laatste editie
01 juni 2021
ISBN
9789025313210


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Lijmen / Het Been

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.