Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Willem Elsschot

Artikelen 7 Spots 28

Willem Elsschot (pseudoniem van Alfons De Ridder) werd geboren in een Antwerps bakkersgezin. Na zijn studie handelswetenschappen vertrok hij naar Parijs waar hij aan de slag ging als klerk van een zakenman, die een zwendelaar bleek te zijn. Het pension waar hij verbleef had bijzondere gasten, die hij portretteerde in zijn debuutroman Villa des Roses. De werf in Schiedam, waar hij daarna werkte als handelscorrespondent, zou later model staan voor General Marine and Shipbuilding Company in Kaas. Na de Tweede Wereldoorlog begon De Ridder een reclamebureau. Vlak voor zijn dood zei hij dat hij altijd gewalgd had van de reclamewereld. Lijmen schreef hij om er van af te komen. De enige reden dat hij zich bezig had gehouden met de reclame was omdat hij niet van de pen kon leven. Zijn zakelijke schrijfstijl viel op in een tijd dat uitgebreide beschrijvingen in de literatuur gebruikelijk waren.

Laatste bewerking door Nathalie B1 op 06/07/2019
Rapporteer deze bijdrage aan de redactie

Nieuwste boek

Het wereldtijdschrift van Willem Elsschot - Willem Elsschot Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie

Meer over Willem Elsschot

Hebban Reading Challenge #2 - De leesclubs
08 februari 2019 21 reacties
Herontdek Willem Elsschot
23 november 2018 6 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Het klassieker-genootschap / Willem Elsschot - Kaas
01 december 2022 62 reacties
Het klassieker-genootschap / Het KG stemt op Vlaamse klassiekers
20 februari 2022 91 reacties
  Meer artikelen van lezers

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Van deze auteur

Meer Boeken