Willem Elsschot – Villa des Roses is een meeslepende roman.
Het verhaal speelt zich af in een vervallen pension in Parijs, genaamd Villa des Roses. Het boek neemt de lezers mee op een reis door de levens van de kleurrijke personages die in dit pension verblijven.
Elsschot schetst een duidelijk tijdsbeeld neer van het vooroorlogse Parijs, voor WOI. In de Villa des Roses van Monsieur et Madame Brulot komen er veel gasten in de villa logeren. Er zijn verschillende met elkaar verweven plots in dit boek, waarvan sommige nogal kort zijn en andere heel uitgebreid. De gasten komen van verschillende plakken van de wereld en ik vind het altijd leuk om te lezen over een gezelschap met zoveel verschillende culturen en talen.
Lees mijn complete review op: https://lavenderreads.be/korte-recensie/willem-elsschot-villa-des-roses/