Een Verfrissende Duik in de IJslandse Jaren ’60

LavenderReads 12 november 2023
Het boek Audur Ava Ólafsdóttir – Miss Iceland lijkt wel te draaien om de gelijknamige schoonheidswedstrijd. De titel en omslag van het boek kunnen namelijk op het verkeerde been zetten. In werkelijkheid volgen we het inspirerende verhaal van Hekla. Ze is een jonge IJslandse vrouw in de jaren ’60, vastberaden om schrijfster en dichteres te worden.

De roman begint wanneer Hekla haar familieboerderij verlaat en naar de hoofdstad trekt. Ze is gedreven door twee doelen: een baan vinden en onafhankelijkheid bereiken. Daardoor ervaart Hekla uitdagingen in een maatschappij waar vrouwen minder gewaardeerd worden dan mannen. Ondanks dit versterkt het haar vastberadenheid. Haar teksten verschijnen in vooraanstaande kranten, maar onder een mannelijk pseudoniem.

Lees mijn complete review op: https://lavenderreads.be/korte-recensie/recensie-audur-ava-olafsdottir-miss-iceland/

Meer recensies van LavenderReads