Advertentie

Liter 100

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0
Een extra dikke en bijzonder vormgegeven 'Liter' verschijnt december 2020, het honderdste en voorlopig laatste nummer van het literaire tijdschrift. Alles wat de redactie op dit ogenblik nog kwijt wilde staat erin, samengevat onder het mystiek gedachte thema Stilte. Een stilte die nu ook werkelijk even valt; redactie en bestuur maken pas op de plaats om zich te hergroeperen en te onderzoeken wat er in 2021 kan verschijnen.

Voor de lezer in 'Liter' 100 ondertussen een forse verzameling bijdragen van auteurs die meer dan twintig jaar lang direct of indirect het gezicht van het tijdschrift bepaalden. Bijdragen bijvoorbeeld van de oprichters Hans Werkman en Dirk Zwart, maar ook van Len Borgdorff, Willem Jan Otten, Désanne van Brederode, Stefan van Dierendonck, Benno Barnard, Abdelkader Benali, Jane Leusink, Koos Geerds, Henk Knol, Hilbrand Rozema en vele anderen.

Uit het internationale netwerk van de redactie komt een lang gedicht van Les Murray en een tweetal aangrijpende verhalen: van Shusaku Endo een vertelling waarin de voor hem bekende thema’s vervolging en vergeving behandeld worden en van William Maxwell een verhaal over tijd van leven. Eveneens typisch 'Liter' is de kalme vormgeving van Steven van der Gaauw, vanaf nummer 1 al verantwoordelijk voor ontwerp en opmaak. Hij tekent dit keer niet alleen voor het bijzondere omslag met open rug, maar neemt ook het portfolio met beeldend werk voor zijn rekening.

Ook recensierubriek ‘Maatwerk’ staat in het teken van het thema. Aan bod komt de stilte in het werk van Nescio, 'De stilte van het licht' van Joost Zwagerman en vergelijkbaar werk van Thomas Verbogt, Kees van Domselaar en Marilynne Robinson. En als buiging naar het verleden een bespreking van het allereerste nummer van 'Liter'.
+


Genre
Korte verhalen , Literaire non-fictie
Literaire tijdschriften
Aantal pagina’s
120
Uitgeverij
Brandaan
Eerste editie
21 december 2020
Laatste editie
21 december 2020
ISBN
9789460050602


Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners

Advertentie


Reacties op: Liter 100

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.