Mary
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 11 4 45 3 29 2 2 1 0
NRC:

Mary

87

Rank 276 Gelezen 95 Aan het lezen 5 Wil ik lezen 162 Favoriet 0 Recensies 5
Literatuur & Romans Artikelen 3 Newsroom 2 Lijsten 4 Spots 4   Topics 0

Mary Shelley verblijft op haar veertiende bij een familie in Schotland, waar een innige vriendschap ontstaat met Isabella Baxter. Samen dwalen ze in het gebied dat al eeuwen verhalen herbergt over monsters en geesten, en op een dag stuiten ze diep in het bos op een man die geen man is. De ledematen log en lelijk, een hoofd dat noch menselijk, noch dierlijk is. Vier jaar later brengt Mary met haar geliefde Percy Shelley een bezoek aan haar vrienden John Polidori en Lord Byron, bij het Meer van Genève. ’s Avonds bij het haardvuur vertellen ze elkaar verhalen. Een flintertje herinnering brengt haar terug naar haar tijd met Isabella in Schotland, en ook naar David Booth, een zeer intelligente, charismatische, maar tegelijk ook griezelige man, die een grote interesse in Mary en Isabella ontwikkelde. Dan dient ook het monster uit het bos zich weer aan, en vanuit die gedachte ontstaat haar verhaal over het monster van Frankenstein. Mary is een ode aan de verbeelding, een verhaal over creëren, over de onlosmakelijke band tussen fantasie en werkelijkheid. En evenals Mary Shelley toont Anne Eekhout de kracht van een vrouw wanneer die iets ter wereld brengt wat niemand voor mogelijk had gehouden.

+


Genre
Literatuur & Romans
Literaire roman, novelle
Aantal pagina’s
400
Uitgeverij
De Bezige Bij
Eerste editie
18 november 2021
Laatste editie
18 november 2021
ISBN
9789403153315 , 9789403153414


Boekinformatie wijzigen


Recensies (5)

Keuze van de redactie
Harriet Hebban Recensent

Werkelijkheid of fantasie, wat blijft is een boeiend verhaal

door: Harriet 1 like ebook

In 2014 debuteerde Anne Eekhout (1981) met de roman Dogma wat haar meteen een nominatie voor de Bronzen Uil voor het beste debuut en een plaats op de longlist voor de AKO Literatuurprijs opleverde. In 2019 won zij met haar derde roman Nicolas en de verdwijning van de wereld de prijs voor het Beste...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Reacties op: Mary

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.