Advertentie
Meester van de medicijnen

Meester van de medicijnen

0
Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Non-fictie   Topics 0

Nieuwe geneesmiddelen met een prijs waarvoor je een stadsappartement kunt kopen; bestaande medicijnen die vijfhonderd keer zo duur worden; zieke mensen die jaren moeten wachten op de vergoeding van hun middel. De almaar stijgende prijs van geneesmiddelen drijft patiënten en artsen, maar ook politici, zorgverzekeraars en ziekenhuisbestuurders, tot wanhoop. Zelfs in Nederland zijn nieuwe geneesmiddelen onbetaalbaar aan het worden. De Haagse apotheker Paul Lebbink legt zich daar niet bij neer. Hij probeert dure geneesmiddelen goedkoop na te maken en daagt zo de farmaceutische industrie uit. Deze queeste voert hem langs heilige patenten, onbuigzame regels, onbetrouwbare leveranciers en technische uitdagingen.

In Meester van de medicijnen beschrijft Karel Berkhout nauwgezet Lebbinks tegenslagen en successen, waarbij hij blootlegt hoe dolgedraaid de machinerie van de geneesmiddelenontwikkeling is én een idee geeft van hoe dit gefikst zou kunnen worden.

Genre
Literaire non-fictie
Literaire non-fictie algemeen
Uitgeverij
Ambo|Anthos
Laatste editie
26 februari 2021
ISBN
9789026346248 , 9789026346231
+

Boekinformatie wijzigen

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic