Meestervervalsers
STEUN JE BOEKHANDEL
Koop je boeken bij je lokale boekhandel.
Volg je favoriete boekhandel nu ook op Hebban.

Log in om je boekhandel te kiezen
5 0 4 0 3 0 2 0 1 0

Meestervervalsers

0

Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0
Thrillers & Spanning   Topics 0
Tientallen kunstexperts bestempelden De Emmaüsgangers van Han van Meegeren als een van de mooiste schilderijen van de jonge Johannes Vermeer. Eerder oordeelde kunsthandel Duveen over hetzelfde doek: 'This is a rotten fake.'
Bert Voskuil schreef de beste, onwaarschijnlijkste, spannendste, maar altijd waargebeurde verhalen over de grootste meestervervalsers op. Velen van hen liepen uiteindelijk door een stommiteit tegen de lamp.
Dit boek gaat over de Nederlander Jobst Frese, de meest productieve vervalser ooit. En over de ongestrafte Eterman, die gespecialiseerd was in Hollandse meesters. Waarom verstopte Tom Keating boobytraps in zijn vervalsingen waardoor het woordje 'fake' oplichtte?
In dit boek ook het verhaal van Mark Landis, die zijn vervalsingen gratis weggaf aan musea, waar ze jarenlang als authentiek werk te bewonderen waren. Kunstkenners betaalden miljoenen voor vervalsingen van John Myatt, die hij met supermarktverf schilderde. En verkoopt meestervervalser Geert Jan Jansen onder eigen naam (vervalste) kunst die hij in China laat schilderen?
+


Genre
Thrillers & Spanning , True crime
True crime
Uitgeverij
Just Publishers
Eerste editie
16 november 2021
Laatste editie
16 november 2021
ISBN
9789089757548


Boekinformatie wijzigenReacties op: Meestervervalsers

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie. Recensies schrijf je onder Schrijf een recensie.

Gesponsorde boeken