Advertentie
Meneer Janeu

Meneer Janeu

1
Gelezen 1 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 1
Literatuur & Romans   Topics 0

‘Ik zal je leren de dood lief te hebben,’ zei meneer Janeu opeens met gedempte stem. ‘De dood is zo rijk! Hij geeft een weldenkend mens alles waar we elders uit vrees of schaamte niet om durven te vragen, ja, de dood baant ons een weg naar het genot.’ Wie is die geheimzinnige meneer Janeu, de man wiens naam ja + nee is, en die dag en nacht op de uitkijk zit zonder dat hem iets ontgaat? Wat zoekt deze keurige, beschaafde taaldocent in ruste in het dorpje Fenouille, dat door de moord op een onschuldig kind in al zijn voegen kraakt. Wat bezielt deze alleenstaande doodzieke pedagoog, die zich bij een dubieuze landjonker en diens onpeilbare vrouw als een parasiet heeft ingenesteld? Is hij de bijna-heilige waarvoor de veertienjarige Steeny hem aanziet? Is hij een monster, een vreter van zielen, een pederast, een dader? De baarlijke duivel of toch gewoon een arme duivel in een wereld waaruit God onmerkbaar is verdwenen?

Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
262
Uitgeverij
Uitgeverij Vleugels
Laatste editie
31 december 2019
ISBN
9789078627715
+

Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic

Lezersrecensies (1)

Een formidabele herontdekte roman

door: Nico van der Sijde 1 like
Ik ken Georges Bernanos alleen van naam, en van zijn vergeten roman "Monsieur Ouine" (geschreven in de periode 1931-1940) had ik nog nooit gehoord. Maar in 2019 kwam dan bij uitgeverij Vleugels de swingende vertaling "Meneer Janeu" uit, met een al even swingend nawoord van Ard Posthuma. De...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook