Mij krijgen ze niet klein

Mijn elf maanden op het ministerie van Asiel en Migratie zijn op zijn zachtst gezegd niet onopgemerkt gebleven. Op het departement hoorde ik dat ze nog nooit hadden meegemaakt dat een bewindspersoon zó onder vuur kwam te liggen. Nog maar net begonnen kwam er een haatmachine op gang van ongekende proporties. En het ging niet alleen om mijn persoon. Bij voorbaat was men gekant tegen iedere mogelijke verandering die ik zou doorvoeren. Er lag nog niets concreets, maar er werd al gedaan alsof ik de halve wereld in brand wilde steken. Men heeft mij belachelijk gemaakt, zwartgemaakt, gedemoniseerd. Ik werd de meest besproken minister ooit.
Is dat erg? Nee. Maar het is nu wel tijd om mijn kant van het verhaal te vertellen. Waar ik vandaan kom, wat mij gevormd heeft, wat mijn missie was, en wat er tijdens mijn ministerschap gebeurde. Een terugblik, zonder wrok.

Toon details

Recensies (1)

Schrijf een recensie

Is Mij krijgen ze niet klein het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Reageren op Mij krijgen ze niet klein